Presidenten har ordet

Stockholm-Älvsjö Rotaryklubb närmar sig årets 30:e möte och ¾ av rotaryåret är passerat. Det har varit ett händelserikt år och klubben har befäst sin styrka som en aktiv kamratförening där medlemmarna stortrivs tillsammans. Förutom veckomötena i Älvsjö värdshus med spännande föredrag har vi haft flera gemytliga träffar; Jazzkväll på Nalen, Jazzklädd på Gynge, middag på Thaiboat, julbord på Älvsjö konditori, slussenbesök med middag på Gondolen, deltagande på flera loppisar och PR-möte vid sjön trekanten i Liljeholmen. Fyra personer var också närvarande på Distriktskonferensen i Nynäshamn och klubbmedlemmar har också deltagit på distriktets ledarskapsutbildning och på PR-utbildning. Och mera skall det bli. Besök på Långbro värdshus, på Ronald MacDonalds hus och förhoppningsvis också en klubbresa till Visby. Vi är också bjudna av Tyresö Rk att vara med på nytt jazzevenemang i Gynges garage den 10 april. Anmäl er till Björn Petersson före 5 april via petersson.bjorn@bredband.net , kostnad 275kr pp.

Klubben är också tongivande i AG området via Karin Björkman, vår nya AG. Hon leder klubbarnas samverkansarbetet i vårt närområde vilket stärker och berikar vår klubb. Glöm inte att vår klubb är med i det stora och imponerande rotaryarbetet med polio plus, shelterbox och nu senast i kisumu. Via klubbens barnfond donerar vi årligen en god summa pengar till våra fadderbarn, våra utbytesstudenter och till specifika projekt för utsatta och fattiga barn.

Jag gick själv i pension för en dryg vecka sedan och tänker mycket på hur viktigt det är för mig att ha ett socialt nätverk, en samvaro med ett innehåll som har betydelse inte bara för mig personligen utan också för klubben och i de områden klubben verkar. Detta borde flera få vara med om! Den 1 april har vi vänafton. Glöm inte att ta med en eller flera vänner som du tror skulle vilja vara med i den fantastiska rotarysamvaron. Tillsammans är vi starka och vår betydelse växer!

Styrelsen har redan planerat för nästa rotaryår. Jag kommer att vara i Spanien i juni och presidentskiftet blir därför redan den 27 maj. Magnus Berg tar alltså vi lite tidigare än brukligt men det kommer inte att innebära några bekymmer. Klubben och styrelsen fortsätter att stå stark.

Jag vill också passa på att framföra en hälsning från Axel Isaksson. Axel har påtalat att Vadstena Rk satsar alldels för lite på the rotary foundation (TRF). Därför har han själv donerat 1000USD. Axel hälsar till er alla och kommer att besöka oss någon gång i vår!